Annika Roodhart

Van heftige knieblessure terug naar topniveau

In gesprek met
Ondernemen

Als professionele Amazone binnen de paardensport en ondernemer ligt de lat voor Annika Roodhart hoog. Na een heftig ongeluk tijdens het paardrijden, en de revalidatie van maanden aan haar knie, heeft ze haar nieuwe doelen weer gezet. Zoals Annika het zelf benoemt; “Voor mijn ongeluk was ik veel minder bezig met mijn eigen gezondheid en fitheid, nu denk ik soms, ik had hier veel eerder mee bezig moeten zijn.” Wij delen graag inspirerende verhalen van onze members en hun trajecten met jou. Lees hieronder het verhaal van Annika Roodhart.

BIJNA EINDE carrière

In oktober 2019 kwam ik in contact met Agnes van TPC Hardinxveld, 7 maanden daarvoor was ik van mijn paard gevallen en 2x geopereerd aan mijn ernstige knieblessure. De taak aan mij om nog sterker terug te komen om weer te gaan doen wat ik het liefste doe; paardrijden. Voor mijn ongeval gaf ik mijn eigen gezondheid en fitheid geen prioriteit, eigenlijk heel gek want als topsporter moet je goed voor jezelf zorgen alleen deed ik dit niet voldoende.

HET ROER GAAT OM

Na mijn ongeluk twijfelde ik vaak over wat ik nu echt wil en of ik weer terug op oude niveau zou komen en na een heel tof gesprek met Agnes, ben ik nieuwe mogelijkheden gaan zien en waren de twijfels verdwenen . Voor mij waren er nu geen redenen en excuses meer om terughoudend te zijn en ben ik er 100% voor gegaan. Tijdens de kick-off van het I AM Programma kwam ik op krukken aan en heb ik een aantal keren moeten uitleggen aan de mede deelnemers waarom ik meedeed maar ik was er klaar voor en was ik oprecht benieuwd wat het programma en de coaching mij zou brengen.

Met een krachtige (mentale) houding terug op het paard

Ongelofelijk maar wat heb ik in die maanden veel bereikt, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Door de coaching heb ik goed in kaart kunnen brengen wat ik echt wil en welke stappen ik daarvoor moest nemen en vooral WIE daar moest zijn. Ook zakelijk gezien ben ik zoveel krachtiger geworden en ben ik ook hier het spel groter gaan spelen. Nu ben ik sterker, positiever en ondernemer geworden, ik rijd nog niet full time paard maar toch veel meer dan ik het begin had gedacht! Qua leefstijl heb ik ook veel meer structuur gekregen en leef ik veel meer als een topsporter met alle resultaten die daarbij horen. Ook durf ik mezelf veel meer naar buiten te brengen op social media, de wereld mag zien dat ik er ben!

Er zit nog veel meer groei in mij, niet alleen in beenkracht maar (mentale) fitheid. Mijn Next Level? Plaatsing voor WK kwalificatie en daardoor train ik nu ook 1-1 bij de studio en doe ik er alles aan om bovenaan mee te rijden. I AM BACK!

 

 

Volg haar weg naar WK Kwalificatie op Facebook, klik hier
ANNIKA ROODHART

Anderen vonden deze blogs ook interessant:

18

Aug

druk, Telefoon
Gezin
Leefstijl

Gezond leven met een drukke agenda, zo doe je dat!

Je kent het vast wel, ineens merk je op dat er iets moet gebeuren aan je lichaam. Je bent niet meer zo strak als voorhee…

Lees verder
24

Sep

Marathon
Ondernemen

Ondernemen is topsport, maar geen sprint.

Ondernemen is topsport. Het wordt te pas en te onpas geroepen. Als ondernemer vergelijken we onszelf er graag mee. Maar …

Lees verder
12

Oct

Immuunsysteem
Leefstijl
Stress

Jouw immuunsysteem en alles wat je erover moet weten.

Je immuunsysteem, wat is dat eigenlijk en hoe werkt het? Hoeveel invloed heb je echt zelf op je imuunsysteem? We vertell…

Lees verder

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan