Pasen, let’s eat! Zo voorkom jij dat je erin trapt.

Het is Pasen! Dus dat betekent paaseieren zoeken, chocolade hazen eten en de good old Matzes met suiker op tafel. Het is feest, dus dan letten we even helemaal nergens op. Maar heb jij er ooit bij stil gestaan wat voor impact dit heeft op jouw lichaam? Als je dit weet, ga je er wellicht wat bewuster in en kan je tóch wat winst behalen met Pasen.

 

Calorie bommetjes, die chocolade eitjes.

Een chocolade eitje bevat gemiddeld 45 calorieën. Dat is evenveel als een cracker of rijstwafel. Om 1 eitje te verbranden moet je 4 minuten hardlopen, 5 minuten fietsen, 10 minuten wandelen of 18 minuten stofzuigen. Dus gooi je in die 2 dagen zo’n 10 paaseitjes naar binnen, heb je al 450 calorieën extra binnen. Dat is zo’n 25% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën voor een volwassen persoon. Kun je nagaan wat voor impact het heeft op je kids…

 

Gourmet, vleesfestijn of culinair tafelen?

Met Pasen zien we het gourmet stel steeds vaker op tafel verschijnen. Het is lekker makkelijk, gezellig én lekker, maar vaak blijf je eten en je eet al snel meer dan je nodig hebt. Hoeveel werk je nu ongeveer naar binnen met een avondje gourmetten? Als je 1 hamburger, 2 slavinkjes, 2,5 kipsaté-spiesjes en 2 mini-biefstukjes eet kom je uit op 425 calorieën aan vlees. We bakken uiteraard in olie, wat zo’n 180 calorieën per persoon is.

Natuurlijk is je avondje gourmetten niet compleet zonder wat stokbroodjes met kruidenboter. Bij je vlees wil je natuurlijk wat saus. Met een eetlepel knoflooksaus krijg je ongeveer 60 calorieën binnen. Neem je een eetlepel whisky-cocktailsaus bij je eten? Dan krijg je ongeveer 50 calorieën binnen. We rekenen 1 eetlepel van elk per persoon en komen zo op 110 calorieën aan saus. Neem daarbij 5 plakjes stokbrood met kruidenboter en je komt uit op 455 calorieën totaal.

Volgens onze berekeningen krijg je zo’n 1170 calorieën binnen als je eet zoals hierboven beschreven. En dan hebben we de drank nog niet meegeteld. Ga je gourmetten, kies dan bewust wat je eet. Zorg voor veel groente op tafel als bijgerecht en ben zuinig met de sausjes. Ons motto; ga voor kwaliteit boven kwantiteit.

 

Ga erop uit, zo houd je balans.

Als je weet dat jouw Paasdagen gevuld zijn met brunches en diner’s, zorg dan dat je deze dagen voldoende beweging krijgt. Doe een Paasworkout in één van onze vestigingen en ga erop uit. Met een uur onafgebroken paaseieren zoeken in het bos, wandelen of rustig fietsen verbrand je ongeveer 300 calorieën. Zo kan je nog eens een eitje nemen 😉

 

Trap hier niet in!

We zijn met de Paasdagen vaak op verschillende adressen te vinden, brunchen bij opa en oma, borrelen bij vrienden, eten bij de schoonouders… En op elk adres krijg je weer voldoende eten en drinken voorgeschoteld. Omdat je steeds weer ‘opnieuw’ begint, vergeten we vaak wat we allemaal al naar binnen hebben gewerkt. Zo wordt het al snel ‘en, en, en’. Trap er niet in! Kies bewust wat je eet die dag en ga niet mee met de verhalen in je hoofd (of van je familie; “Ah doe niet zo ongezellig…”).

Wij kunnen uit ervaring zeggen dat jouw Paasdagen er alleen maar leuker op worden als jij kiest wat je eet en je je niet laat (ver)leiden door dingen waar je achteraf spijt van krijgt. Want, heel eerlijk, het gaat uiteindelijk niet om het eten, maar om de gezelligheid en het samenzijn met jouw dierbaren. Toch?

 

Fijne Paasdagen!

 

Dit bericht delen


Terug naar overzicht

Ook interessant

Mugcake

Heerlijke mugcake

Deze mugcake is super simpel om te maken met maar een paar ingrediënten. Je gebruikt alleen een kom of mok en de magnetron. Bij dit recept gebruiken we de cacao niks als topping, echter kan je eindeloos variëren met verschillende toppings

Lees meer

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.