Ook klaar met proberen? Dan wil je dít gaan toepassen!

“Ik probeer gezonder te eten.” Hoe groot acht je de kans dat dit ook daadwerkelijk gebeurt? Waarschijnlijk 50/50, niet? In werkelijkheid zal de kans dat dit écht gebeurt, zo rond de 10% liggen. En de reden hierachter is vrij simpel…

Wij zijn benieuwd naar hoe vaak jij het woord ‘proberen’ gebruikt. Heb je hier ooit eens bij stil gestaan? We gooien het er gemakkelijk in, maar denk eens goed na over de betekenis van dit woord. Er is namelijk een heel groot verschil tussen iets proberen en iets doén.

“Proberen staat in die zin gelijk aan ‘grote kans dat het niet gebeurt.”

Zodra je woorden als ‘proberen’ gebruikt, open je onbewust de achterdeur waardoor je kunt ontsnappen. Proberen staat in die zin gelijk aan ‘grote kans dat het niet gebeurt’, of ‘houd er rekening mee dat het niet lukt’. Het maakt je (onbewust) direct zwakker. Want, je geeft jezelf vrijbrief om met redenen en excuses te komen, in plaats van actie en resultaat.

Wanneer jij tegen jezelf of anderen zegt dat je gaat ‘proberen’ te sporten en gaat ‘proberen’ gezonder te gaan eten, zal het je het grootste deel van de tijd waarschijnlijk niet lukken. Door dit woord in je mond te nemen, laat je namelijk blijken dat er nog geen beslissing is genomen. Je gaat het niet DOEN, je probeert slechts. En als je je dan even moe voelt, of druk bent, tja dan maar even niet hoor. Je hebt het in ieder geval geprobeerd. Klinkt vrij zwak als je dit zo leest, niet?

DE OPLOSSING ZIT ‘M HIERIN…

Betrap jezelf erop wanneer je iets ‘probeert’ en vraag jezelf af of het een oprecht commitment is, of dat je jezelf gewoon voor de gek houdt. Wil je het echt, of misschien toch niet? Als het dit laatste is, is het ook ok, maar houd jezelf (en anderen!) in ieder geval niet aan het lijntje van ‘hopen dat het gebeurt’.

“Als proberen zou werken, dan was de payoff van Nike wel ‘Just try it’ geweest.”

Vraag jezelf af of je bereid bent om het benodigde werk ervoor te doen. Zo simpel is het. Ga je proberen gezonder te eten, of maak je een krachtige belofte met jezelf dat je het gaat doén? Ga je proberen te sporten, of ga je het gewoon doén?

Nike heeft de beste payoff ooit bedacht: Just do it. Doe het gewoon. Want als proberen echt zou werken, dan was de payoff van Nike wel ‘Just try it’ geweest.

Ben jij het proberen ook zat en ben je klaar voor actie? Informeer dan naar ons I AM Programma dat binnenkort weer start. Hierbij creëer je in 3 maanden resultaat en transformeer je, zodat jij jouw doelen gaat behalen! Klik hier!

Dit bericht delen


Terug naar overzicht

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.