Marathon

Ondernemen is topsport, maar geen sprint.

Ondernemen

Ondernemen is topsport. Het wordt te pas en te onpas geroepen. Als ondernemer vergelijken we onszelf er graag mee. Maar vergelijk het vooral niet met een sprint. Dit is niet kort aanzetten, even scoren en dan weer achterover leunen.

Zie het als een marathon

Zie ondernemen als een marathon. Ondernemen is consistent uithoudingsvermogen creëren en doen wat nodig is op hele lange termijn. Echter, als we naar de realiteit kijken, zijn er maar weinig ondernemers die hun gedrag en acties hier ook daadwerkelijk op hebben afgestemd, zoals enkele topondernemers die we kennen.

Richard Branson staat dagelijks om 5:00u op om zijn dag te starten met een fysieke training, zo ook ondernemers als Elon Musk en Tim Cook. Naast hun ijzerharde discipline, is een strak sportregime een van de succesfactoren.

Je gezondheid en je vitaliteit is het meest belangrijke wat er is in het leven. Dit is wat jou van A naar B brengt, en als het weg is, zal ook jij stil komen te staan. Naast dat je van trainen een stuk krachtiger wordt, beter gefocust bent en vanuit power komt, is er nog een belangrijkere reden om sport in jouw ondernemersroutine in te plannen.

Train ook je mentale uithoudingsvermogen

Training creëert uithoudingsvermogen. Hiermee bedoelen we niet alleen fysiek uithoudingsvermogen, maar mentale hardheid. Door aan je fysiek te werken, door te trainen, echt te trainen, creëer je body, skin the game. Dit is de mentale hardheid die nodig is in het spel van ondernemen. Op de trainingsvloer creëer je discipline om door te gaan op de momenten dat het oncomfortabel wordt, als je buiten adem raakt, als het pijn begint te doen en als het zwaar wordt.

Je traint jezelf om uit je hoofd te komen terwijl je wat anders aan het doen bent. Te kunnen dealen met omstandigheden of situaties. Dat wat je op de trainingsvloer doet, doe je ook binnen je bedrijf, hoe je iets doet, doe je alles. Wordt het even oncomfortabel, of heb je geen zin; discipline en integriteit trekken je hier dwars doorheen.

Op naar het volgende level

Om als ondernemer naar het volgende level te gaan, is training essentieel. Ben iemand die aan sport doet, breng een passende houding op het speelveld en neem verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid en vitaliteit.

Anderen vonden deze blogs ook interessant:

18

Aug

druk, Telefoon
Gezin
Leefstijl

Gezond leven met een drukke agenda, zo doe je dat!

Je kent het vast wel, ineens merk je op dat er iets moet gebeuren aan je lichaam. Je bent niet meer zo strak als voorhee…

Lees verder
14

Sep

Leefstijl

4 veel gemaakte fouten bij het veranderen van je leefstijl.

We willen vaak een poging doen om te veranderen van leefstijl, helaas blijkt dit in de praktijk toch altijd wat lastig. …

Lees verder
28

Sep

fit worden
Leefstijl
Training

Fit worden met deze 6 simpele stappen.

Fit worden, we willen het door het hele jaar heen. Sommige periode's wat meer dan andere periode's. Maar toch lukt het v…

Lees verder

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan