Ijs

Met deze verantwoorde ijsjes kom je de hitte wel door!

Er staan weer mooie dagen aan te komen. De zomervakantie valt dit jaar gelukkig niet in het water! Wat een geluk nu we vooral in eigen land onze vakantietijd doorbrengen. Zon, 30 graden en misschien zelfs een hittegolf. Met deze omstandigheden willen we natuurlijk graag wat verkoeling en wat is nu lekkerder dan verantwoorde ijsjes op een warme zomerdag?

 

Nu kan je natuurlijk naar de supermarkt rennen om Calippo’s, Ben & Jerry’s of Solero’s in te slaan, maar deze calorie bommetjes zijn helaas niet de meest gezonde optie. Pak elke dag zo’n ijsje als verkoeling en je weegschaal beloont je rijkelijk met wat extra kilo’s… Naast dat we dit uiteraard niet willen, past het ook niet helemaal in een gezonde leefstijl.

 

“Pak elke dag zo’n ijsje als verkoeling en je weegschaal beloont je rijkelijk met wat extra kilo’s…”

 

Verantwoorde ijsjes, Hoe dan?!

Toen ik op zoek was naar een manier om lekker en verantwoord van ijs te kunnen genieten, besloot ik het maar gewoon zelf te gaan maken. Eigenlijk heel simpel om te doen én nog leuk ook. Maar voordat ik met allerlei creaties aan de slag ging, moet ik eerst één ding regelen. En dat was het vinden van de juiste ijsvorm. Tot nu toe was ik alleen bekend met die plastic vormpjes die altijd omvielen in de vriezer, waar je stokje scheef in kwam te staan en waar je vervolgens met man en macht aan moest trekken om het ijsje uit de mal te krijgen. Dát moest anders!

verantwoord ijs Ijsvormen

Meest Ideale ijsvorm

En zo vond ik de meest ideale ijsvorm die ik kan verzinnen; een siliconen mal in de vorm van de old school Calippo. Je maakt je ijscreatie, giet het in de vorm en doet het dopje erop. Geen geknoei of gelek meer en als ze bevroren zijn haal je het dopje eraf en heb je je eigen (gezonde) Calippo. Easy as that!

Ingrediënten

Dit was geregeld, dus het echte werk kon nu beginnen om verantwoorde ijsjes te maken. Ik ging aan de slag met fruit, (soya)yoghurt, kruiden en alles wat maar lekker zou kunnen zijn in een ijsje. Uiteindelijk heb ik een aantal ijsrecepten ontdekt die niet alleen lekker zijn, maar waar je ook zonder schuldgevoel van kunt genieten. Ze zijn smaakvol en laag in calorieën, dus dat is dubbele winst!

“Geen geknoei of gelek meer en als ze bevroren zijn haal je het dopje eraf en heb je je eigen (gezonde) Calippo.”

Gratis Recepten e-bookIjs recepten

Wil jij de komende dagen ook de verkoeling opzoeken met een verantwoorde ijscreatie? Download dan nu gratis het Zomerse IJsrecepten e-book van Kitchen Lab
Co.. Officieel ontvang je deze alleen na aankoop van de handige siliconen ijsvormen op Bol.com, maar vandaag is deze ook voor jou beschikbaar. Het enige wat je hoeft te doen, is hier op de link te klikken en de rest spreekt voor zich.

 

En, heb jij nu ook nog steeds die onhandige plastic ijsvormen in de kast liggen, dan zijn de Calippo ijsvormen natuurlijk onmisbaar in je vriezer! De vrolijke ijsvormen zijn nu verkrijgbaar via Bol en heb je binnen 24 uur in huis. Daar maak je niet alleen je kinderen blij mee, maar jezelf ook ;-). Klik hier om ze aan te schaffen.

 

Geniet van de zomer!

Groet, Karline Scheer
Eigenaar van Kitchen Lab Co.

www.kitchenlabco.com

 

Dit bericht delen


Terug naar overzicht

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.