onderzoek

Onderzoek: Liever een nieuwe smart TV dan een gezonde lifestyle

Onlangs heeft het market research bureau Sherloq een representatief onderzoek uitgevoerd onder een groep Nederlanders, waarbij ze ook namens ons een aantal vragen hebben gesteld. Waar wij namelijk erg benieuwd naar waren, is het gedrag van de gemiddelde Nederlander als het gaat om gezondheid en goede voornemens. En wat eruit kwam over een gezond leefpatroon was vrij shocking…

Laten we allereerst eens naar de goede voornemens kijken (ja, ook wij zijn dat woord ondertussen al goed zat). Tweederde (65%) van de respondenten gaf aan dat zij in 2020 goede voornemens hebben, wat betekent dat ze op bepaalde vlakken verandering willen. Natuurlijk hebben wij ook gevraagd wat dit dan is.

Top 5 goede voornemens voor 2020

  1. Meer sporten | Meer bewegen >> 41%
  2. Gezonder eten                             >> 34%
  3. Zuiniger met geld | Sparen       >> 32%
  4. Minder druk maken                   >> 30%
  5. Afvallen                                         >> 28%

Zoals je ziet zijn de voornemens gericht op gezondheid erg populair. Een groot deel van Nederlanders wil graag meer bewegen en gezonder leven. Maar zoals onze klanten (en iedereen die ons al even volgt) weten, doet ‘iets willen’ vrijwel niets voor je wanneer je er geen actie aan koppelt.

Dus een terechte vraag is: Wat heb je ervoor over?

Oftewel, wat ben je bereid om ervoor te doen en wat ben je bereid om ervoor te laten? Een simpele vraag die de meeste mensen zichzelf niet stellen, waardoor ze niet goed voorbereid starten en uiteindelijk zullen falen. Gelukkig gaf 43% aan dat ze een betere voorbereiding zullen treffen dan afgelopen jaar, maar wat dit precies inhoudt weten wij niet. 14% gaf aan te investeren in een coach of personal trainer, iets wat ons inziens geen overbodige luxe is 😉

Lange termijn vs. Korte termijn

We vroegen de respondenten waar zij hun geld liever aan uit geven: een nieuwe smart TV of een traject wat hen helpt bij het doorbreken van ongewenste patronen en gewoontes? Blijkbaar vinden mannen een nieuwe TV belangrijker, want 61% verkoos de TV boven een gezond leefpatroon. Bij de dames koos nét de meerderheid (51%) toch voor het laatste.

De reden hierachter is eigenlijk vrij simpel: een TV krijg je direct mee, dus het resultaat van je ‘investering’ is tastbaar. Wij mensen kunnen maar moeilijk lange termijn denken, we kijken vooral naar wat het ons NU oplevert. En tja, zo’n nieuw zwart scherm aan de muur voelt wel erg goed. Ben jij voornemens om in 2020 beter voor jezelf te gaan zorgen? Investeer dan in jezelf. Dat levert je op lange termijn veel meer op dan die nieuwe Qled 4K smart TV en zal nóóit een foute investering zijn.

Dit bericht delen


Terug naar overzicht

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.