gezonder leven

Gezonder leven? Met deze kleine aanpassingen én je boerenverstand lukt het jou ook.

Je wilt dus gezonder leven, waar begin je? Wel eens nagedacht wat de belangrijkste onderdelen van jouw voedingspatroon eigenlijk zijn? Er is zoveel informatie over wat nou precies het beste zou zijn. Al snel wordt er gegrepen naar alle adviezen die worden gelezen, gezien of gehoord en natuurlijk de nieuwste wonderhypes. Maar zijn dit ook de beste opties voor jou? Want iedereen is anders en elk lichaam werkt anders. Wij helpen je in deze blog om je boerenverstand te gebruiken.  

Gezonder leven, wat past bij jou?

Vaak kan je met kleine aanpassingen in je huidige voedingspatroon al een aardig eindje in de buurt komen van wat voor jou werkt om gezonder te leven. Het is namelijk belangrijk om een gezond voedingspatroon te creëren die je structureel kan volhouden. Daarmee bedoel ik; een voedingspatroon dat voor jou optimaal is, een voedingspatroon dat past bij je dagelijkse bezigheden, je werkritme, je privé leven en je helpt je doelen te behalen. 

Je kunt je misschien dan ook voorstellen dat de ´perfecte benaderingen´ die je leest in tijdschriften, ziet op netflix, of hoort van de buurman, voor jou helemaal niet zo ´perfect´ zijn. Gelukkig hebben deze benaderingen wel allemaal wat gemeen; de basis is sterk en komt vaak op hetzelfde neer

Terug naar de basis.

Wat die basis inhoudt? De juiste caloriebalans. Daarbij een juiste macronutriënten verhouding (eiwitten, koolhydraten, vetten) en aanvullende gezonde eetgewoontes zoals gevarieerd en voldoende groente eten en voldoende water drinken. Dit is erg belangrijk om tot jouw doel te komen. Echter wil je hier niet in overboord gaan. De uitspraken ´Ik ga nooit meer alcohol drinken of ´vanaf nu ga ik nooit meer snoepen´ worden vaak niet gemaakt vanuit bewuste krachtige houdingen, laat staan keuzes die je langer moet volhouden.  Hiermee ga je het doel wellicht voorbij. Hoogstwaarschijnlijk ga je het hiermee niet volhouden of val je daarna weer terug en voor je het weet ben je weer aan het jojoën. Daarbij is het simpelweg niet nodig om deze zaken volledig te bannen. Wat je wel wilt leren is deze dingen in moderatie toepassen, zodat je jouw schema langdurig kunt volhouden, in plaats dat je iedere keer opnieuw moet beginnen. 

Vaak zijn mensen zich er ook niet eens bewust van, wat ze allemaal binnenkrijgen op een dag. Dat is al stap 1. Houd een voor een week een voedings- en drink dagboek bij en wordt bewust van alles dat je eet of drinkt.  

Begin met kleine stappen.

Dus even terug naar waar ik je over vertelde, over die kleine aanpassingen binnen jouw voedingspatroon. Neem je voedingspatroon eens onder de loep, ben eens eerlijk. Wat ben je bereid op te geven en wat ben je bereid te gaan doen? Ben daar om te beginnen integer op en je zult jezelf al snel verbazen. Maak kleine stappen, zodat het langer vol te houden is en langzamerhand een nieuwe gewoonte gaat worden.  Stop met jezelf onrealistische druk op te leggen en focus op een gezonde relatie met voeding. 

Succes! 

Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Over de auteur, Guus van Diest:

Guus van Diest

Guus is eigenaar van Inner Stance Sint-Oedenrode.
Ook Guus heeft als vele personen een enorme weg afgelegd en had te kampen met overgewicht. Na een periode van trainen en gezonder leven nam hij de verantwoordelijkheid voor zijn Body, -30kg was het gevolg en een passie voor sport en voeding was ontstaan.

Dit ging hand in hand met zijn werk in de jeugdzorg. Hij werkte hier met kinderen/jongeren met gedragsproblematiek en deze jongeren hielden hem elke dag een spiegel voor zonder filter. Hij leerde zien dat hijzelf verantwoordelijk was voor zijn reacties, interpretaties, houding en omgeving. Het feit is; deze verantwoordelijk leerde hij zien, maar dat betekent niet dat hij de verantwoordelijk toen pas had.

De passie voor gedrag en hoe dit in elkaar steekt is ontstaan, en deze gaat hand in hand, met de passie voor sport en voeding, waardoor hij nu mensen kan coachen op de kern, waar het om draait en helpt om verantwoordelijkheid te nemen.

Dit bericht delen


Terug naar overzicht

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.