druk, Telefoon

Gezond leven met een drukke agenda, zo doe je dat!

Gezin
Leefstijl

Je kent het vast wel, je bent druk, druk, druk. En dan ineens merk je op dat er ook nog iets moet gebeuren aan je lichaam. Je bent niet meer zo strak als voorheen, er is misschien zelfs een paar kilo bijgekomen de afgelopen jaren en je conditie laat ook wat te wensen over. Je moet in actie komen, maar wanneer?!

Je drukke agenda laat het nauwelijks toe om hier iets aan te doen. Je hebt een baan die veel van je tijd vraagt, een gezin waar je de rest van je tijd in steekt en dan wil je ook je sociale contacten graag onderhouden. Dus, óók nog iets aan beweging en je gezondheid doen wordt praktisch onmogelijk. Toch?

Laten we hier eens wat verder op inzoomen.

Stel, je hebt een fulltime baan van 40 uur per week en je hebt dagelijks een uur reistijd. Laten we ervan uitgaan dat je gemiddeld 7 uur per nacht slaapt. Een week telt 7 dagen, wat uitkomt op 168 uur. Hier trekken we 45 uur voor werk en 49 uur voor slaap vanaf. Dan houd je 74 uur over.

74 uur waarin je wakker bent en niet werkt. Hoe zou twee keer een uur sporten hierin passen voor jou?

Als je dit zo ziet, valt het best mee hoe weinig tijd er over is om te trainen. Of niet? Het feit dat het bij jou verschijnt als iets onmogelijks, heeft alles te maken met jouw ingesleten patroon, waar sporten er niet in zit als activiteit en dus ook niet als prioriteit. Wij voeren namelijk onze prioriteiten uit, dat wat wij belangrijk vinden in ons leven.

Wat is jouw prioriteit?

Het heeft dus weinig met ‘niet kunnen’ te maken, want aan tijd geen gebrek. Het gaat erom dat je die 2 uur trainen inplant in je agenda en net zo belangrijk maakt als de rest van je leven. “En gezonder leven dan?” horen we je denken. Ook dat is een kwestie van willen en ervoor kiezen om bewust gezonde keuzes te maken.

Lekker makkelijk

Misschien denk je nu “Jullie hebben lekker makkelijk praten”, maar het is echt niet ingewikkeld. Maak het een prioriteit en laat het niet los. Al honderden mensen zijn jou voor gegaan en hebben het trainen en gezonder eten in hun leefstijl kunnen implementeren, zonder in te leveren op een van die andere vlakken die zij als belangrijk ervaren. Als zij het kunnen, kan jij het ook zéker!

Anderen vonden deze blogs ook interessant:

14

Sep

Leefstijl

4 veel gemaakte fouten bij het veranderen van je leefstijl.

We willen vaak een poging doen om te veranderen van leefstijl, helaas blijkt dit in de praktijk toch altijd wat lastig. …

Lees verder
28

Sep

fit worden
Leefstijl
Training

Fit worden met deze 6 simpele stappen.

Fit worden, we willen het door het hele jaar heen. Sommige periode's wat meer dan andere periode's. Maar toch lukt het v…

Lees verder
24

Sep

Marathon
Ondernemen

Ondernemen is topsport, maar geen sprint.

Ondernemen is topsport. Het wordt te pas en te onpas geroepen. Als ondernemer vergelijken we onszelf er graag mee. Maar …

Lees verder

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan