Druk

Gezond leven met een drukke agenda? Zo doe je dat!

Heb je besloten om dit jaar gezonder te gaan leven, dan kan het nogal wat uitdagingen geven. Feit is dat je niet kunt doorgaan zoals je vorig jaar deed, er moeten dingen anders. Maar je hebt je werk, het sporten, je gezin, vrienden en je wilt óók nog wat tijd vrijmaken voor ontspanning. Hoe zorg je ervoor dat je met zo’n druk schema toch gezond kunt leven?

Je drukke agenda laat het nauwelijks toe om hier iets aan te doen. Je hebt een baan die veel van je tijd vraagt, een gezin waar je de rest van je tijd in steekt en dan wil je ook je sociale contacten graag onderhouden. Dus, óók nog iets aan beweging en je gezondheid doen wordt praktisch onmogelijk. Toch?

Laten we hier eens wat verder op inzoomen.
Stel, je hebt een fulltime baan van 40 uur per week en je hebt dagelijks een uur reistijd. Laten we ervan uitgaan dat je gemiddeld 7 uur per nacht slaapt. Een week telt 7 dagen, wat uitkomt op 168 uur. Hier trekken we 45 uur voor werk en 49 uur voor slaap vanaf. Dan houd je 74 uur over.

74 uur waarin je wakker bent en niet werkt. Hoe zou twee keer een uur sporten hierin passen voor jou?

Als je dit zo ziet, valt het best mee hoe weinig tijd er over is om te trainen. Of niet? Het feit dat het bij jou verschijnt als iets onmogelijks, heeft alles te maken met jouw ingesleten patroon, waar sporten niet in zit als activiteit en dus ook niet als prioriteit. Wij doen namelijk onze prioriteiten, dat wat wij belangrijk vinden in ons leven.

Het heeft dus weinig met ‘niet kunnen’ te maken, want aan tijd geen gebrek. Het gaat erom dat je die 2 uur trainen inplant in je agenda en net zo belangrijk maakt als de rest van je leven. “En gezonder leven dan?” horen we je denken. Ook dat is een kwestie van willen en ervoor kiezen om bewust gezonde keuzes te maken.

Misschien denk je nu “Jullie hebben lekker makkelijk praten”, maar het is echt niet ingewikkeld. Maak het een prioriteit en laat het niet los. Al honderden mensen zijn jou voor gegaan en hebben het trainen en gezonder eten in hun leefstijl kunnen implementeren, zonder in te leveren op een van die andere vlakken die zij als belangrijk ervaren. Als zij het kunnen, kan jij het zéker!

Dit bericht delen


Terug naar overzicht

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.