gezond leven

Dit hebben een huis inrichten en gezond leven met elkaar gemeen.

Coaching

De mensen die mijn blogs vaker lezen, zijn het wellicht van me gewend. Ik refereer in mijn blogs vaak naar recente of juist verhalen van vroeger uit mijn persoonlijke leven. En zo ook vandaag. Wij als The Power Community staan onder andere voor resultaat. Niet alleen op Body, maar ook op de overige 3B’s (being, balance, business). Zo stond ik afgelopen periode voor de groeikeuze, van het ‘uit huis gaan’. Ja mensen het is zo ver, deze jongen heeft naast de verantwoordelijkheid voor de studio, nu ook de verantwoordelijkheid voor het huishouden ‘zucht’.

OP ZOEK NAAR:

Bij een keuze als dit komt natuurlijk heel wat kijken. Een bepaald discomfort; het zoeken van een nieuwe structuur, nieuwe gewoonte, over verhuizen, spullen sjouwen en toch ook het wennen aan een nieuwe omgeving en het achterlaten van je oude omgeving. Buiten dat moest ook het huis worden ingericht (iets dat ik, in alle eerlijkheid, heb onderschat).

En zo begon het, de inrichting van mijn appartement. Google doorspitten, woonboulevards afstruinen, mensen advies vragen, erover sparren, meningen vragen, inspiratie op doen, toch maar weer eens naar de woonboulevard en zo, tussen de bedrijven door, zoveel mogelijk stappen zetten richting dat ingerichte appartement.

Het slurpt energie en levert niets op

Ondertussen bleef het appartement leeg. De stappen die echt impact maken bleven uit; knopen doorhakken, keuzes maken, daadwerkelijk aanschaffen. Begrijp me niet verkeerd, de eerstgenoemde acties zijn nodig en dragen bij, maar doen op zichzelf nog niks.  Op het moment dat je deze twee verward, zal je het gevoel hebben dat je ontzettend veel bezig bent met je gewenste resultaat, maar het niks oplevert. En dat is zonde, slurpt energie en houd je op je plek.

kennis op zich doet nog niets

Een lezing over gezonde voeding of een gezond leven bijwonen, zorgt er nog niet direct voor dat je die gewenste kilo’s gaat afvallen en ineens gezond leven hebt. Een filmpje kijken over de techniek van een goede squat, laat je nog niet direct beter squatten. Met mensen sparren over de inrichting, zorgt er niet voor dat je huis is ingericht.

Je zult de acties moeten doen die impact maken om tot het gewenste resultaat te komen. Heb je het gevoel veel bezig te zijn om van A naar B te komen, maar kom je niet van je plek?

de hamvraag:

Kijk eens kritisch naar de acties die je doet en stel jezelf de vraag; Is dit een actie die direct impact maakt of een actie die wel bijdraagt, maar op zichzelf niets doet?

Anderen vonden deze blogs ook interessant:

14

Sep

Leefstijl

4 veel gemaakte fouten bij het veranderen van je leefstijl.

We willen vaak een poging doen om te veranderen van leefstijl, helaas blijkt dit in de praktijk toch altijd wat lastig. …

Lees verder
24

Sep

Marathon
Ondernemen

Ondernemen is topsport, maar geen sprint.

Ondernemen is topsport. Het wordt te pas en te onpas geroepen. Als ondernemer vergelijken we onszelf er graag mee. Maar …

Lees verder
18

Aug

druk, Telefoon
Gezin
Leefstijl

Gezond leven met een drukke agenda, zo doe je dat!

Je kent het vast wel, ineens merk je op dat er iets moet gebeuren aan je lichaam. Je bent niet meer zo strak als voorhee…

Lees verder

OVER DE AUTEUR, GUUS VAN DIEST:

Guus is eigenaar van The Power Community Sint-Oedenrode.
Ook Guus heeft zelf, als vele personen, een enorme weg afgelegd en had te kampen met overgewicht. Na een periode van trainen en gezonder leven nam hij de verantwoordelijkheid voor zijn Body, -30kg was het gevolg en een passie voor sport en voeding was ontstaan.

Dit ging hand in hand met zijn werk in de jeugdzorg. Hij werkte hier met kinderen/jongeren met gedragsproblematiek. Deze jongeren hielden hem elke dag een spiegel voor zonder filter. Hij leerde zien dat hijzelf verantwoordelijk was voor zijn reacties, interpretaties, houding en omgeving.

De passie voor gedrag en hoe dit in elkaar steekt is ontstaan, en deze gaat hand in hand, met de passie voor sport en voeding. Hierdoor kan hij nu mensen coachen op de basis, waar het om draait, en helpt hij mensen om verantwoordelijkheid te nemen.

Lees hier meer over Guus en zijn vestiging.
personal Training St-Oedenrode

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan