Opstartproblemen

Opstartproblemen? Voer deze 3 acties uit en ga weer fit, gezond en vol energie aan de slag!

De zomervakantie zit erop. De kinderen zijn weer naar school en ook jij mag weer aan het werk. Zo’n vakantie is fijn. Je bent er even tussenuit en kan je aandacht eens op andere zaken richten. Het heeft echter ook een keerzijde. Je bent er twee of drie weken tussenuit geweest, weken waarin je geen of minder aandacht had voor je werk, maar ook niet voor je routine. 

Je bent later naar bed gegaan, hebt uitgeslapen en niet volgens dat gezonde eet- en leefpatroon geleefd wat je normaal doet. En daar moet je nu voor ‘op de blaren zitten’. Je bent minder fit, er zijn een paar kilo’s bij en je raakt moeilijk je bed uit als de wekker gaat.

Pas deze 3 acties direct toe en je ben in no time weer fit, gezond, slank en vol energie.

1. Stel niet uit, kom nu in actie.

Hoewel de verleiding groot is om het vakantiegevoel nog even vast te houden, zal het je alleen maar tegenwerken als je jouw gezonde eet- en leefpatroon niet direct oppakt bij terugkomst. Hoe langer je wacht met in actie komen, hoe moeilijker het wordt om de kilo’s eraf te krijgen en weer in het goede ritme te komen.

Merk je dat je steeds weer excuses verzint om niet te starten? Vraag jezelf dan eerst eens af waarom je weer gezond wilt gaan leven. Wat doet het met je als je weer goed in je vel zit en fit bent? Welke motivatie zit hierachter?

2. Zorg voor structuur en ritme.

Volwassenen zijn soms net kinderen. Niet alleen in gedrag, maar ook in hun behoeftes. Zoals een kind het beste gedijt op structuur en regelmaat, geldt dit hetzelfde voor volwassenen. Maak een duidelijke planning voor jezelf, waarin je aangeeft wanneer je naar bed gaat, opstaat, gaat trainen en je voeding (voor)bereidt.

Plan je boodschappen en laat niets aan het toeval over, want dat is het moment waarop jij zwakker wordt en gevoeliger bent voor prikkels om af te wijken van je routine.

3. Wees integer op je afspraken

Zodra je met de eerste en tweede actie bent gestart, is het noodzakelijk dat je niet stopt. Toch zien we vaak dat mensen hun eigen afspraken niet nakomen en meegaan in heel goed klinkende redenen en excuses. Jammer! Want elke keer als je jouw eigen belofte verbreekt, word je steeds iets zwakker en is het lastiger om de bal weer op te pakken.

Zorg ervoor dat je kunt vertrouwen op jezelf. Start met maximaal 3 afspraken die je met jezelf maakt. Ben je in staat om deze acties consequent uit te voeren, pak dan de volgende acties enz. Je zal zien dat het je kracht en vrijheid geeft, naast dat fitte en energieke lichaam dat je ervoor terugkrijgt!

PS. Merk je dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij één van deze acties (of allemaal wellicht…)? Wacht dan niet langer en schakel direct hulp in door een vrijblijvende afspraak in te plannen met ons. Klik hier!

Dit bericht delen


Terug naar overzicht

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Klik op accepteren voor de beste gebruikservaring.